Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Recunoasterea automata a numerelor de inmatriculare auto

Sistemele de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare montate pe autovehicule sunt considerate in general costisitoare, dar odata cu aglomerarea traficului urban si extraurban, extinderea parcurilor auto si, mai ales, digitalizarea si interconectarea la nivelul societatii, ele au devenit necesare, atat din perspectiva imbunatatirii sigurantei publice si private, cat si din perspectiva imbunatatirii calitatii serviciilor si a nivelului de confort. Dezvoltarea continua a camerelor de supraveghere video IP, atat in privinta performantelor si nivelului de calitate, cat si in privinta dotarilor, prin prisma utilizarii variate, a generat o reducere a costurilor, iar acum astfel de sisteme pot fi implementate la scara larga.

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, este unul dintre promotorii acestui concept in Romania, lucrand alaturi de partenerii sai tehnologici la implementarea unor astfel de proiecte. Acestea au rolul de a eficientiza traficul, parcarile si de a creste securitatea. Cele mai recente implementari locale se bazeaza pe camere de retea IP si senzori de detectie care pot fi gestionate de un software LPR (License Plate Recognition - recunoasterea numerelor de inmatriculare).

Evident, unul dintre scopurile principale ale unui sistem LPR este siguranta. Montarea camerelor IP Axis in intersectii sau zone aglomerate permite identificarea rapida a celor care incalca regulile de circulatie, iar semnalizarea lor corespunzatoare poate imbunatati semnificativ siguranta rutiera. Totodata, camerele pot fi folosite cu succes in punctele de taxare, astfel incat sa fluidizeze traficul in cazul celor care au platit in avans. O alta implementare intalnita tot mai des are rolul de a automatiza controlul accesului cu autovehicule in anumite zone. De exemplu, un dezvoltator imobiliar poate decide sa monteze tehnologie LPR pentru a permite numai locatarilor sa patrunda cu autovehiculul in zona respectiva, pe cand o companie le poate folosi pentru a permite numai angajatilor cu masini de serviciu sa foloseasca parcarea din dotare. De asemenea, exista si parcari auto pe termen lung cu sisteme de plata in avans, care pot folosi astfel de solutii pentru automatizarea accesului.

Exista insa si scenarii de utilizare mai putin obisnuite. De exemplu, companii din domeniul auto au implementat un astfel de sistem pentru a permite clientilor sa urmareasca in timp real, prin Internet, ce se intampla cu autovehiculul lor in service. Altadata, aceeasi aplicatie este folosita pentru ca masinile clientilor care revin sa fie identificate in mod automat pe baza numarului de inmatriculare inca din momentul in care patrund in parcare, iar angajatii sa fie astfel mai pregatiti.

Domeniile de aplicabilitate ale tehnologiei LPR sunt, astfel, foarte variate, iar scenariile de utilizare sunt limitate numai de imaginatia autoritatilor, companiilor si institutiilor. Camerele de supraveghere IP Axis Communications reprezinta cea mai buna alegere in acest scop, datorita calitatii deosebite a imaginilor video si performantelor excelente, care maximizeaza precizia intregului sistem. Iar portofoliul de produse este variat, pentru a putea indeplini diferite cerinte venite din partea utilizatorilor. Spre exemplu, camerele Axis din seria P13 sunt concepute pentru montare la exterior, incorporeaza tehnologii Lightfinder pentru sensibilitate sporita la lumina si Forensic WDR pentru imagini mai detaliate, fiind disponibile in variante cu rezolutii de pana la UHD. Modelele din seria Q16 includ tehnologia Arctic Temperature Control, care permite operarea in conditii de temperatura foarte scazuta si ofera rezolutii de pana la 5472x3648 pixeli. Iar pentru situatiile in care se impune apropierea imaginii, camera Q1765-LE dispune de functie de zoom optic 18x cu focalizare automata.

In orice conditii

In anumite domenii, pentru a obtine eficienta maxima, camerele IP pot fi cuplate cu senzori de detectie OPTEX. RLS-2020S este un dispozitiv ce poate detecta prezenta masinilor mici sau mari, sau autovehicule in miscare cu o viteza de pana la 45km/h si are capabilitatea de a ignora traficul uman. Odata instalat, senzorul poate activa camerele de supraveghere la orice detectie a miscarii, utilizatorii putand seta un numar de 4 zone de detectie independente. Comparativ cu camerele IP de retea, senzorul poate functiona in orice conditii de temperatura si de iluminare, folosind pentru detectie o unda laser invizibila ochiului uman. Modelul 2020S integreaza un microprocesor imbunatatit care ofera capabilitati de detectie superioare. Senzorul este compatibil PoE si poate fi integrat cu majoritatea platformelor VMS cunoscute. Alte doua produse care pot fi folosite pentru a detecta rapid si simplu masinile din trafic sunt OPTEX OVS-01GT si OPTEX OVS-01CC. Detectorii din aceasta gama, denumita Viik, folosesc tehnologia Frequency-Modulated-Continuous-Wave (FMCW) si sunt potriviti pentru situatiile in care circuite de tip group-loop nu pot fi instalate. ViiK OVS-01GT este un senzor dual bazat pe microunde si ultrasunete si care are capacitatea de a detecta atat miscarea unui autovehicul, cat si prezenta lui, iar OVS-01CC poate detecta si numara autovehicule mici sau mari cu viteze de pana la 60km/h.

Solutie LPR creata in Romania

Metrici este o companie romaneasca ce a devoltat unul dintre cele mai performante aplicatii software de detectie a placutelor de inmatriculare. Aplicatia Metrici poate fi folosita pentru a gestiona traficul sau controla accesul in anumite zone restrictionate, oferind si analize statistice ce pot fi folosite pentru o planificare proactiva a gestionarii traficului. Solutia ofera rapoarte segmentate pe zone, intervale de timp sau numar de masini, in plus poate calcula si viteza medie pe intervale orare. Compania are in plan extinderea si cu alte facilitati utile de recunoastere.

Anuarul Firmelor de Securitate 2018

AFS 2018_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 31 vizitatori și niciun membru online