Publicitate | Harta site | Contact

Force1 logo

Skut logo

RDIF logo 2016

 

 

 

 

 

Elnet logo2

Hesper logo

Morar sigla

Siemens logo bun

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 YLI logo 2016

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo

 Ariola sigla

 

 Livco sigla

Valahia sigla

Nera sigla_catalog

 Activ sigla

 

Sistemul SafeCity, implementat de Mira Telecom impreuna cu 14 parteneri internationali, testat cu succes la Stockholm

MIRA TELECOM a inregistrat un nou succes la capitolul proiecte europene. Aplicatia dezvolta de companie - „Decision Support System”, in cadrul proiectului european SafeCity, a fost testata pe 29 noiembrie la Stockholm. SafeCity este un proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul FP7 (Seventh Framework Programme for Research and Technological Development) pe care MIRA TELECOM il implementeaza alaturi de alti 14 parteneri internationali, care fac parte din consortiu. Proiectul a inceput in aprilie 2011 si are ca durata de implementare 24 de luni.

Evenimentul, denumit “Proof of Concept”, la care au asistat si reprezentanti ai Comisiei Europene, s-a desfasurat in cadrul unui exercitiu mai amplu al autoritatilor insarcinate cu gestionarea situatiilor de urgenta din Stockholm. Scenariul a presupus instalarea, configurarea si rularea unui sistem SafeCity, care sa ofere o imagine de ansamblu in timp real a evenimentului - deraierea unui tren - in baza informatiilor primite de la senzorii instalati in teren, folosind aplicatiile dezvoltate in cadrul proiectului.

Aplicatia dezvoltata de MIRA TELECOM – „Decision Support System”, a rulat in mediul virtual, fiind accesata de operatorii din centrul de comanda via internet si a furnizat operatorilor toate informatiile necesare in timp real.

Acesta este primul test al proiectului SafeCity, urmatorul fiind programat in februarie 2013 la Madrid.
Termenul „SafeCity” se aplica sigurantei urbane in orasele inteligente (Smart Cities). Obiectivul principal al proiectului este de a imbunatati rolul sistemelor de supraveghere, pentru a asigura cetatenilor protectia, in zonele in care este instalata infrastructura de supraveghere. Obiectivele secundare vizeaza consolidarea rolului internetului in asigurarea sigurantei cetatenilor intr-un mediu protejat, implicarea utilizatorilor cheie, a autoritatilor publice la nivel local, regional si national si demonstrarea impactului pozitiv al acestor solutii in dezvoltarea sustenabila a unui oras.

Un oras inteligent face un efort constient de a folosi solutii inovatoare pentru a imbunatati conditiile de viata si munca si pentru a sprijini un mediu urban sustenabil. Orasele inteligente sunt definite si clasificate dupa 6 dimensiuni: economie inteligenta – competitivitate; mobilitate inteligenta - transport & ITC; mediu inteligent - resurse naturale; oameni inteligenti - capitalul uman si social; viata inteligenta - calitatea vietii si guvernanta inteligenta – participatie.

Pentru prima faza a proiectului au fost alese cateva orase europene reprezentative, luand in considerare mai multi factori, cum ar fi: marimea orasului, asezarea geografica, demografie, standardul de viata, gradul de dezvoltare IT&C si securitate, precum si aspecte sociale si culturale. Orasele selectate au fost Stockholm, Madrid, Óbidos, Bucuresti, Helsinki si Atena.

Anuarul Firmelor de Securitate 2016

AFS 2016 coperta1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 23 vizitatori și niciun membru online