Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 Livco sigla

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

MIRA TELECOM dezvolta un kit portabil pentru detectarea persoanelor blocate sub ruine si avalanse, cu finantare EU

Mira FP7MIRA TELECOM dezvolta un kit portabil pentru detectarea persoanelor blocate si ingropate sub ruine si avalanse, in cadrul unui proiect cu finantare europeana. “RescueCell” este un proiect care include 8 parteneri internationali din Spania, Ungaria, Germania, Franta, Grecia si Romania si este finantat prin „Al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare” (FP7-SME-2012). Proiectul are o valoare de 1,4 milioane de Euro, din care 1,1 milioane Euro reprezinta finantare europeana.

Scopul proiectului RescueCell este de a dezvolta un sistem nou de localizare, bazat pe masurarea semnalelor emise de telefoanele mobile, pentru a crea un kit portabil eficient din punct de vedere al costurilor, usor de instalat si de utilizat. Acesta va fi un kit pe baza de fetmocelule care va putea fi folosit in orice tara din lume unde Sistemul Global pentru Comunicatii Mobile (GSM) este disponibil. Japonia si Coreea de Sud sunt singurele doua tari in care sistemul GSM nu este disponibil.

Consortiul de parteneri va forma un lant tehnic si de distributie pentru sistem, care va include producatori, furnizori de echipament tehnic, experti in solutii IT pentru servicii de urgenta, integratori si distribuitori.

MIRA TELECOM, ca integrator si furnizor de echipamente pentru agentiile din domeniul situatiilor de urgenta, va integra componenta de hardware cu cea de software, intr-un produs comercial si apoi va distribui kitul RescueCell catre organizatii nationale/regionale, politie, departamente de pompieri, departamente militare si echipe de salvare si recuperare.

Studiul realizat de cei 8 parteneri ai consortiului inainte de depunerea proiectului a aratat ca avalansele de zapada provoaca peste 150 de decese anual, in toata lumea. In Europa, din 1900, avalansele au luat 1.200 de vieti, au afectat 13.199 de persoane si au provocat daune de 775 milioane de Euro. Cutremurele au avut efecte si mai dramatice, provocand 18.864 de decese intre 1998 si 2009 si cauzand pagube de aproximativ 29 de miliarde de Euro in Europa.

Timpul de reactie este un factor esential intrucat probabilitatea de supravietuire scade pana la 19% dupa 72 de ore in urma deshidratarii si/sau hipotermiei care afecteaza victimele blocate in cladiri prabusite si se reduce pana la 34% dupa 19 minute in cazul persoanelor ingropate de avalanse, ca urmare a sufocarii. Problema majora cu care se confrunta tehnologia existenta pentru cautare si salvare consta in faptul ca probabilitatea de a recupera victime inca in viata este extrem de scazuta.

Se estimeaza ca sistemul RescueCell va conduce la reducerea semnificativa a timpului de cautare in cazul misiunilor de cautare si recuperare si va avea ca rezultat gasirea unui numar mai mare de supravietuitori si reducererea costurilor aferente. Prin urmare exista o nevoie urgenta de dezvoltare a unui instrument unic, portabil, usor de folosit, eficient din punct de vedere al costurilor, sigur si de incredere, pentru localizarea victimelor care sunt ingropate sub daramaturi sau sub zapada, oferind informatii clare despre localizarea lor.

Tehnica algoritmului localizarii prin telefonul mobil va fi testata si validata in doua studii de caz - o cladire prabusita si o avalansa, provocate in Grecia si in Franta.

Anuarul Firmelor de Securitate 2017

AFS 2017_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 20 vizitatori și niciun membru online