Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Dorin Tichindelean, director general IPPON MED: "Cred ca in urmatorii ani vor ramane pe piata doar acele firme care respecta legile"

tichindelean dorinTraim intr-o lume si intr-o perioada cu un ritm al schimbarii fara precedent, in care singura modalitate de supravietuire este adaptarea permanenta. Acest lucru este cu atat mai valabil in viata firmelor romanesti, care in plus trebuie sa mai faca fata si unei schimbari de sistem. Se schimba concepte, metode, tehnologii, regulile jocului sunt altele si trebuie sa le facem fata. Factorii cheie pentru a conduce o afacere prospera in aceste conditii sunt Calitate, Competenta, Seriozitate, atribute de altfel caracteristice companiei mediesene IPPON MED, un jucator important pe piata securitatii private, care realizeaza un business competent, profesional, bazat pe seriozitate fara compromisuri. Invitatul nostru este Dorin Remus Tichindelean, director general al societatii mediesene, antrenor emerit, 6 DAN KARATE-DO SHOTOKAN si Vicepresedinte F.R.K.W.K.C.

Dle Director Dorin Tichindelean, va rugam ca in debutul dialogului nostru sa ne spuneti cum s-au pus bazele companiei mediesene IPPON MED. Drumul de la idee, la fapte!
Fiind antrenor de karate-do cunoscut in oras si avand un club, la fel de cunoscut la nivel national si international C.S. IPPON MEDIAS, am fost foarte solicitat inca din 1990, sa protejez persoane, cluburi, restaurante si alte obiective. Aceasta se intampla intr-o lume in care gastile interlope din zona prosperau si incercau sa-si intinda tentaculele asupra unei lumi de afaceri destul de plapanda si lipsita de aparare. Statul era in acei ani in disolutie, iar cei care trebuiau sa ne apere erau corupti sau total nepregatiti pentru a face fata acestui fenomen. Se simtea imperios nevoia unei alternative civile, in vederea angajarii pazei si protectiei persoanelor si valorilor. Eu am prins acest tren care trecea prin “gara” mea si desi eram inginer de meserie, mi-am dat seama ca experienta mea de manager de pana atunci este foarte importanta. Astfel, in 1996 am infiintat S.C. IPPON MED S.R.L., societate de paza si protectie, iar din 1998 activam pe piata de securitate din Romania, avand diverse colaborari in Ungaria si Austria.

Care a fost evolutia ulterioara a acestui business? La ce nivel ati ajuns azi?
Am inceput cu 2 angajati si de atunci am progresat continuu. Acoperim in prezent toata plaja de produse pe care o firma de profil le poate oferi. Avem aproximativ 500 de angajati, divizie canina, sali de sport moderne pentru pregatirea personalului, sali de curs, echipamente de ultima generatie. Faptul ca am reusit sa punem la punct o astfel de infrastructura, ne-a permis sa atingem o cifra de afaceri anuala de peste 3 milioane de Euro.

Care sunt principalii dvs clienti si parteneri de afaceri?
Principalii parteneri de afaceri sunt companiile care se ocupa direct sau indirect de extractia si transportul gazului metan, respectiv Romgaz si Transgaz, Armax Gaz, S.C. Nabucco etc. De asemenea, avem contracte importante cu Lafarge Ciment, Ro-Holland, Vitrometan etc. Avem cateva sute de colaboratori raspanditi in 7 judete.

“Din cele peste 1.000 de firme de paza de pe piata, 70% sunt incompatibile sa performeze”

Ca specialist cu state vechi in securitatea privata, ne puteti spune de unde vine aplombul pentru acest domeniu? Desi sunt peste 1000 de societati, numarul continua sa creasca.
ippon masiniUnul dintre principalele motive pentru care firmele de paza au o asa mare cautare, este acela ca infractionalitatea creste continuu. Mai mult, sistemul juridic are mari lacune si, de multe ori, infractorul are anumite portite, ca sa nu mai vorbim ca functionari din institutiile statului sunt, in unele cazuri, corupti. Nu in ultimul rand, un factor important in demararea unui astfel de business este investitia initiala, una destul de mica, fapt care-ti permite intrarea pe piata fara mari cheltuieli. Totusi trebuie spus ca din cele peste 1.000 de firme de pe piata, 70% sunt incompatibile sa performeze.

Ne puteti exemplifica cateva evenimente deosebite la care IPPON MED si-a pus amprenta?
Pe langa actiunile zilnice pe care le desfasuram (patrulari, controale, monitorizari etc.) am participat alaturi de jandarmerie si politie la foarte multe actiuni voluntare, in vederea pastrarii ordinii publice in Medias si localitatile invecinate, actiuni de gasire si salvare a unor persoane disparute datorita unor calamitati naturale, actiuni voluntare de asigurare a ordinii la diferite concerte, intreceri sportive etc. Cred ca suntem singura sau printre putinele firme de paza, care desi au asigurat paza pentru 2 echipe de fotbal de liga I si una de baschet, nu am avut nici un incident serios, care sa determine amendarea cluburilor.

Ce planuri ati creionat in agenda pentru acest an?
ippon masini2Dezvoltarea compartimentului de monitorizare si interventie pe piata unor orase ca Sibiu, Blaj, Sighisoara, Tarnaveni, Targu-Mures etc., largirea parcului auto si, nu in ultimul rand, implementarea noilor cerinte ale Hotararii 301/2012.

Care credeti ca va fi evolutia pietei de securitate din Romania in urmatorii ani?
Cred ca in urmatorii ani, prin intarirea controlului institutiilor abilitate ale statului, vor ramane pe piata doar acele firme care respecta legile. Aceasta este si speranta mea, pentru ca firmele serioase sa ramana si sa se extinda, iar cele care lucreaza cu 3 agenti pe posturi care necesita 4, nu platesc orele suplimentare, sporuri obligatorii, lucreaza la negru etc., sa dispara de pe piata. Sper, de asemenea, sa nu mai existe firme care lucreaza cu sase lei pe ora, pe o piata unde pretul minim la ora actuala ar trebui sa fie undeva la opt lei pe ora.

La ce nivel ati ajuns din punct de vedere al investitiilor si catre ce departamente s-au canalizat?
Cele mai mari investitii le-am facut in salile de sport, sala de curs, parcul auto, birouri si cursuri de specializare pentru angajati la toate nivelele, precum si pentru implementarea standardelor calitatii in cadrul firmei.

Credeti ca vor mai aparea pe piata de securitate fuziuni sau achizitii?
Cu siguranta vor mai aparea.

Care dintre serviciile oferite sunt cele mai profitabile in momentul de fata?
In orasele mici, cele mai rentabile, dar si cele mai grele servicii sunt cele de paza si protectie cu agenti de paza. In orasele mari sunt foarte rentabile serviciile de monitorizare si interventie. Sunt rentabile si serviciile de insotire persoane si valori, cele de patrulare, dar cu conditia sa fie permanente sau macar sa aiba o anumita repetativitate. Pentru noi, aceste servicii au o pondere foarte mica in plusvaloarea creata.

Portalul www.securitatesiprotectie.ro va alcatui TOPUL FIRMELOR DE PAZA SI SECURITATE DIN ROMANIA. Considerati oportuna o astfel de actiune si de ce factori ar trebui tinut cont in primul rand?
Actiunea este foarte importanta din punctul nostru de vedere, dar cred ca in acest TOP ar trebui promovate firmele care au un cuvant de spus in acest domeniu sau macar sa aiba un cazier fiscal curat.

Sunteti multumit de ceea ce ati realizat pana acum?
Da, foarte multumit.

Se va ajunge candva la o saturatie a pietei de securitate? Ati fi tentat sa va dezvoltati in alte zone prin cooptarea unor firme mici? Sau e mai bine pe cont propriu?
Sigur, la un moment dat piata se va satura, dar va ramane dinamica. Vor aparea firme noi, vor disparea probabil unele din diferite motive. Important este ca prin legislatia in domeniu sa fie protejate firmele care-si fac meseria cu seriozitate si competenta si care-si platesc datoriile fata de stat. Noi suntem obisnuiti sa lucram pe cont propriu, dar avem si foarte multe subcontracte cu firme cu care colaboram foarte bine.

Ce noutati aveti din cadrul C.S. IPPON? Actiuni pentru anul acesta?
In acest an am reusit sa ne prelungim principalele contracte si am reusit sa finalizam cateva contracte noi foarte importante. Pana acum am angajat peste 30 de persoane noi. Vom patrunde in Sibiu cu inca o patrula de interventie adica 9 agenti si o masina. De asemenea, dorim sa investim in compartimentul dezvoltare si marketing.

“Karate-do si familia sunt viata mea"

Cand nu faceti afaceri, carui tip de activitati va dedicati? Ce pasiuni are managerul Tichindelean?
Karate-do si familia sunt viata mea. De asemenea, sunt pasionat de dresajul canin, off-road si excursiile in medii cat mai naturale si salbaticie. O alta pasiune este scrisul. Am scos in cadrul firmei “Ghidul agentului de paza”, impreuna cu Colonelul Gheorghiu si juristul Boier Adrian. Acum doi ani am publicat si “Karate-do Shotokan, O viata dedicata artelor martiale”, iar acum lucrez la un roman “Viata unui Bodyguard”.

Fiica dvs, sportiv cu rezultate remarcabile, va prelua candva fotoliul de manager general?
Nu doar fiica mea Dora, ci si Tudor, baiatul meu sunt implicati in coordonarea firmei. Dora este director de dezvoltare si antrenor de arte martiale, iar Tudor este director de control si se ocupa si de pregatirea fizica a angajatilor.


tichindelean 2Campionatul European de Seniori si Veterani Liege 2008 (Dorin Tichindelean - centru, alaturi de marele campion rus Rostovtsev Sergey - stanga)

Interviu realizat de C.D. & E.P.

Anuarul Firmelor de Securitate 2018

AFS 2018_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 42 vizitatori și niciun membru online