Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

 

 

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Dan Belai, Manager ATC SYSTEMS : "In momentul de fata detin certificari internationale in domeniul securitatii, unice in Romania"

Dle Director Dan Belai, cat de complicat a fost drumul de la idee, la brand-ul pe care l-ati creat azi? Concret, cand si cum ati pus bazele business-ului ATC SYSTEMS?
Am infiintat ATC SYSTEMS in 1995, anul viitor implinim doua decenii de activitate continua, dedicate conceperii, proiectarii si implementarii sistemelor de securitate bazate pe o analiza de risc profesional elaborata, integrand tehnologii de ultima generatie, la un raport optim investitie / reducere risc.
Fiind in cautare continua de solutii profesionale si inovatoare de securitate, acum cativa ani au inceput sa ma preocupe sistemele active de securitate, respectiv sistemele de securitate cu ceata (tunurile de ceata). Aceste produse reprezinta o componenta eficienta si activa a sistemelor de alarma la efractie pasive, care in cateva secunde umplu spatiul protejat cu o ceata densa si impenetrabila, care face imposibila orientarea infractorilor, impiedicand astfel finalizarea cu succes a efractiei, jafului sau a actelor de vandalism.
Urmare a analizei din punct de vedere al gamei de produse, a caracteristicilor tehnice si, nu in ultimul rand, al pretului produselor din oferta producatorilor consacrati la nivel mondial de aceste sisteme active de securitate, decizia de a incepe colaborarea cu compania PROTECT A/S din Danemarca, prezenta in peste 50 de tari, cel mai mare producator de tunuri de ceata din lume, a fost una cat se poate de fireasca. Dupa doi ani de colaborare intensa, sunt onorat sa mentionez ca anul acesta am obtinut statutul de unic importator si distribuitor autorizat pentru Romania al tunurilor de ceata PROTECT. Aceste tunuri de ceata sunt distribuite sub brandul PROTECT ROMANIA exclusiv companiilor care detin licenta IGP pentru activitatea de instalare de sisteme de alarmare impotriva efractiei, deoarece aceste produse reprezinta componenta activa a sistemelor de alarma la efractie, certificate pe baza standardului SR EN 50131-8: Sisteme de alarma la efractie si jaf armat, Partea 8: Echipamente/sisteme de securitate cu ceata.

Prin ce se individualizeaza acest brand fata de alte firme concurente din piata locala?
Dupa cum bine se stie, inainte de anul 1989 nu puteam vorbi de sisteme de securitate in Romania. Primele companii de profil si-au inceput activitatea fara a avea acces la expertiza si tehnologiile consacrate pe plan mondial. Personal mi-am dezvoltat cunostintele participand la numeroase cursuri pe plan mondial, iar in momentul de fata detin certificari internationale in domeniul securitatii, unice in Romania. Toata aceste cunostinte si informatii obtinute au fost implementate in activitatea ATC SYSTEMS, astfel incat pot afirma ca solutiile de securitate pe care le oferim clientilor nostri sunt identice celor oferite de companiile multinationale de renume care activeaza la nivel international.

In ceea ce priveste brandul PROTECT ROMANIA, fiecare partener instalator autorizat de tunuri de ceata PROTECT este tratat in mod egal, achizitioneaza echipamentele la preturi identice in toata tara si le instaleaza clientilor la preturi recomandate de end-user. Nu dorim, si vom face tot posibilul ca acestia sa nu concureze agresiv intre ei si sa se creeze aceeasi situatie ca in cazul sistemelor de alarma traditionale.

Cum s-ar prezenta azi compania in fapte, cifre si date semnificative?
Inca de la infiintare, nu am considerat solutiile ieftine ca fiind cea mai buna alternativa pentru clienti; asa cum am mentionat anterior, politica noastra comerciala se bazeaza pe obtinerea raportului optim investitie / reducere risc. ATC SYSTEMS are o dezvoltare continua, fapt demonstrat si de numeroasele premii si certificari obtinute de-a lungul anilor.

“Tunurile de ceata sunt din ce in ce mai cautate datorita eficientei lor”

Care este gama de produse si ce repere au fost cele mai solicitate de-a lungul activitatii si care au generat cele mai mari profituri?
Deoarece livram solutii de securitate “la cheie”, nu pot sa evidentiez o anumita gama de produse care au un succes mai mare, intotdeauna am cautat sa oferim solutii individualizate, ca rezultat al analizei nevoilor clientilor.
In ceea ce priveste sistemele de securitate cu ceata, scopul nostru este de popularizare a existentei si in Romania a acestei solutii active de protectie. Tunurile de ceata sunt din ce in ce mai cautate datorita eficientei lor, a prezentelor cu stand propriu la diverse expozitii de specialitate, evenimente din diverse domenii si nu in ultimul rand a activitatii de educare a clientilor, iar reteaua de parteneri instalatori autorizati de tunuri de ceata PROTECT este in continua crestere.

Ce servicii conexe oferiti consumatorului, in afara produsului in sine?
Eficienta tunurilor de ceata este concludenta cu ocazia demonstratiilor de functionare “live”. Aceste demonstratii sunt gratuite, sunt organizate de catre noi sau de catre partenerii contractuali, iar cele mai elocvente sunt cele sustinute la obiectivul potentialului client.

Cum vedeti mediul concurential pe aceasta nisa de piata?
Mediul concurential pe segmentele clasice de piata, ma refer la sistemele pasive de alarma la efractie, supraveghere video TVCI si cele de acces control este mare, majoritatea firmelor din cele aproape 2.000 licentiate de IGP au in portofoliu aceste sisteme, nu mai amintesc de magazinele online, care comercializeaza numai echipamentele in sine, fara a asigura serviciile de consultanta si de instalare profesionale la client, care impreuna realizeaza adevarata valoare a sistemului de securitate.
Datorita obligativitatii legislative de implementare de sisteme de securitate, clientii care nu vad valoare intr-un sistem de securitate profesional instalat, pun mare presiune pe pretul final al sistemului, astfel companiile de profil sunt obligate sa reduca din ce in ce mai mult marja de profit cu care opereaza. Acesta este o strategie riscanta, care poate duce chiar la iesirea de pe piata, in final aceste companii nu vor fi in stare sa isi suporte costurile curente de functionare.

Ne puteti nominaliza cativa clienti pentru care ati asigurat servicii/produse specifice?
In afara de cele peste 50.000 de tunuri de ceata PROTECT care asigura protectia obiectivelor din intreaga lume, printre clientii din Romania se numara cei care pot suferi pierderi importante cu ocazia efractiilor derulate rapid sau cei care au constientizat ca tunurile de ceata reprezinta singura solutie de protectie activa in cazul unui eveniment de efractie sau jaf: resedinte particulare, case de vacanta, unitati financiar-bancare, case de amanet, case de schimb valutar, magazine alimentare, magazine de bauturi si tutun, magazine de bijuterii, statii de alimentare carburanti, depozite, cazinouri etc.

"Tunul de ceata este solutia ideala pentru prevenirea efractiilor, jafurilor si a actelor de vandalism"

Multe companii imbratiseaza inca ideea pazei fizice, mult mai costisitoare, in defavoarea unui “paznic electronic”. Care ar fi plusurile unui sistem de genul celor oferite de dvs?
Avand un tun de ceata instalat, in momentul efractiei, centrala sistemului de alarma comunica evenimentul la dispecerat si concomitent comanda activarea tunului de ceata, care va asigura protectia fizica efectiva a obiectivului pana la sosirea echipajului de interventie. Astfel, se realizeaza protectia perfecta inca din primul moment al efractiei. Timpul de interventie al echipajului este cel mai ridicat factor de risc, risc care astfel poate fi redus aproape la zero.
Scopul sistemului de securitate cu ceata este de a reduce vizibilitatea in spatiul protejat, prin folosirea unei ceti non-toxice, astfel incat sa fie creata o bariera fizica intre infractor si tinta acestuia.
Fluidul din care se genereaza ceata este un amestec special de glicol si apa, pe care tunul, prin intermediul unei unitati de incalzire il transforma in ceata “uscata”. Ceata produsa are o densitate ridicata, este complet inofensiva si a fost dezvoltata exclusiv pentru scopuri de securitate.
In primul rand, infractorul este expus la o ceata neasteptata, in al doilea rand ceata densa, impenetrabila, face imposibila orientarea. Cu aceste efecte fizice si psihologice complexe, ceata creata impiedica finalizarea cu succes a tentativei de furt sau jaf planificate. Din acest motiv, tunul de ceata este solutia ideala pentru prevenirea efractiilor, jafurilor si a actelor de vandalism in obiectivele care sunt tinta preferata a infractorilor: magazine alimentare cu vanzare de bauturi si articole din tutun, case de locuit, case de vacanta, magazine de ceasuri si bijuterii, case de amanet, case de schimb valutar, birouri si depozite etc.
Ceata ramane in suspensie mai mult de o ora in spatiul protejat (chiar pana la 4 ore cu functia puls), si dupa cca. 20-30 de minute de aerisire consistenta dispare fara urme sau reziduuri.
In afara orelor de program, tunul de ceata se activeaza numai la comanda sistemului de alarma la efractie. La prima comanda, incepe instantaneu generarea de ceata si in cateva secunde spatiul protejat se umple cu o ceata densa care protejeaza bunurile si valorile.
Pe durata orelor de program, tunul de ceata se poate activa cu ajutorul unui buton de panica fix sau mobil, astfel nu numai bunurile si valorile din obiectiv vor fi protejate, ci si viata personalului!

Ati remarcat un interes al consumatorului mai accentuat in ultimul timp fata de notiunea de securitate a casei, biroului, de ce nu, a familiei?
Interesul consumatorului fata de securitate este in relatie directa cu gradul de educare si a informatiilor pe care le detine despre securitate. Este foarte importanta constientizarea consumatorilor ca in momentul de fata, acestia au un asa-numit “sentiment fals de securitate”. Ei cred ca daca au instalat un sistem de alarma la efractie, un sistem de supraveghere video TVCI, respectiv au incheiat un contract de monitorizare-interventie, acestea le vor asigura protectia necesara in cazul unui eveniment de efractie sau jaf.
Sistemele de alarma la efractie traditionale au rolul de a detecta prezenta intrusilor in spatiul protejat si transmiterea evenimentului la efractie la dispeceratul de monitorizare, in vederea deplasarii prompte la obiectiv a echipajului de interventie, dar infractorii studiaza obiceiurile de patrulare a echipajelor de interventie si cunosc exact cat timp au la dispozitie pentru derularea cu succes a efractiei sau jafului planificat. Pentru jefuirea unei case de locuit este nevoie de cca. 3 minute, in timp ce in cazul unui magazin timpul necesar este de doar 0,5 – 2 minute!
Timpul necesar pentru deplasarea echipajului de interventie la obiectivul protejat este de minim 5 minute, uzual 10-15 minute daca echipajul nu stationeaza in vecinatatea obiectivului. Astfel, in majoritatea cazurilor, in momentul in care echipajul de interventie soseste la obiectiv, infractorii sunt deja departe cu prada lor.

Cum estimati ca vor evolua afacerile firmei in 2015, comparativ cu 2014, in privinta cifrei de afaceri si a marjei de profit?
Cifra de afaceri pe segmentul sistemelor de securitate cu ceata va creste semnificativ, datorita cererii crescande de aceste sisteme active de securitate, precum si aderarii continue la programul nostru unic de parteneriat a companiilor instalatoare de sisteme de alarma, care constientizeaza avantajul concurential pe care il dobandesc prin oferirea clientilor finali de solutii active de protectie. Aceste companii partenere beneficiaza de instruirea tehnica si de vanzari gratuita inclusa in programul de parteneriat, astfel sunt in masura sa promoveze si sa instaleze tunurile de ceata la diverse tipuri de obiective, pentru indeplinirea diverselor cerinte venite din partea clientilor sau solicitate de scenariile de securitate.

Cum vedeti urmatorii 2-3 ani pentru piata sistemelor de securitate din Romania si, implicit, pentru compania pe care o conduceti?
Asa cum am amintit, concurenta pe segmentele clasice de sisteme electronice de securitate este mare, aceasta concurenta va fi din ce in ce mai acerba in anii ce urmeaza. Acele companii instalatoare de sisteme de alarma la efractie care nu vad beneficiile aderarii la programul nostru de parteneriat si oferirea de sisteme de securitate cu ceata clientilor din judetele lor de resedinta, vor avea de pierdut, in curand partenerii PROTECT din judetul respectiv vor instala tunuri de ceata si propriilor lor clienti!

C.D. & E.P.

Anuarul Firmelor de Securitate 2019

AFS 2019_coperta1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 13 vizitatori și niciun membru online