Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Aplicatiile sistemelor de supraveghere

Scopul principal al sistemului de supraveghere video este acela de a asigura controlul vizual al situatiei, pentru obiectivul pentru care l-ai instalat. Un sistem de supravegherea video, este utilizat pentru:

• Observatii privind situatia in modul online, in timp real. Astfel de sisteme de supraveghere sunt folosite atunci cand operatorul monitorizeaza constant obiectivul, de exemplu, pentru detectarea situatiilor periculoase, cum ar fi un posibil incendiu, patrunderea persoanelor neautorizate in teritoriul protejat, in scopul comiterii unor actiuni care ameninta securitatea publica sau proprietatea personala etc.
• Inregistrari de informatii (arhivare) in scopul vizualizarii ulterioare si analizare, utilizate ca baza de dovezi sau desfasurarea masurilor de investigatie si operationale.
• Controlul asupra progresului proceselor tehnologice in care, locatia directa a personalului este nesigura pentru viata si sanatatea lor (intreprinderi cu medii toxice - industria chimica, nucleara).

Supravegherea video poate fi utilizata independent sau ca parte integranta a sistemelor de securitate integrate, de exemplu, impreuna cu sistemele de alarma de securitate si de incendiu, sistemele de control, controlul accesului. Domeniul de aplicare al sistemului de supraveghere video s-a extins recent in mod semnificativ. In plus fata de intreprinderi, organizatii etc., sistemul de supraveghere video incepe sa fie folosit in mod activ de catre particulari, instalandu-l in cabane, apartamente, case.

Obiective

Principalele sarcini cu care se confrunta sistemul de supraveghere video in ceea ce priveste gradul de detaliere a imaginii, pot fi desemnate ca, detectarea obiectului de observare, recunoastere, identificare. Alegerea echipamentelor pentru rezolvarea fiecareia dintre sarcinile indicate, este influentata de factori precum, distanta fata de obiect, conditiile de observare (vreme, ora din zi, conditiile de iluminare). In plus, trebuie avut in vedere faptul ca, de exemplu, urmarirea unei persoane apropiate este realizata mult mai usor decat urmarirea unei persoane necunoscute. Fixarea si recunoasterea actiunilor pot necesita si alte detalii.

Daca doresti protejarea unui obiect de furt (recunoasterea unei actiuni), este necesar sa se determine in mod specific ce fel de obiect este, fiind necesar sa tii cont de dimensiunile sale si de caracteristicile de identificare. Astfel, stabilirea sarcinilor sistemului de supraveghere video este individuala pentru fiecare caz in parte, necesitand previziuni in evaluarea, a posibilei evolutii a evenimentelor etc.

Ulterior, inainte de supravegherea video, se stabilesc din ce in ce mai mult sarcinile analizei video, de la cea mai simpla recunoastere a miscarii in campul vizual al camerei pana la identificarea automata a unei persoane sau descoperirea obiectelor abandonate.

Utilizarea sistemelor de supraveghere video pe diferite obiective

Utilizarea supravegherii video pe obiective de diferite categorii, are propriile caracteristici, determinate de scopurile si obiectivele sistemului. Cele mai comune locuri pentru instalarea instrumentelor de monitorizare video sunt: sedii de birouri, magazine si depozite, banci si alte obiective din domeniul creditului si financiar, sectorul privat (case, vile, apartamente).

Sistemele de supraveghere din birou sunt utilizate, de regula, pentru a monitoriza actiunile personalului, miscarile vizitatorilor etc. In acest sens, echipamentul trebuie sa asigure identificarea unei persoane si, de regula, acest lucru este suficient pentru a rezolva sarcinile indicate. Pentru instalare, poate fi recomandat orice sistem de supraveghere video, atat IP cat si analogic. Pentru birou este de preferat un sistem de supravegherea video IP.

Utilizarea sistemului de supraveghere video in magazin implica rezolvarea mai multor sarcini. Obiectivele prioritare includ, controlul actiunilor cumparatorilor de la platforma de tranzactionare pana la prevenirea posibilelor furturi, monitorizarea actiunilor vanzatorilor, controlul operatiunilor in numerar, prevenirea actiunilor ilegale datorate factorului psihologic, adica insusi faptul ca se foloseste controlul video.

Intr-o serie de cazuri, sistemul de supraveghere cu un grad mare de detaliere a imaginii, este necesar, de exemplu, pentru recunoasterea denumirilor denominarilor monetare. In ceea ce priveste alegerea sistemului de supraveghere pentru hipermarketuri, este mai convenabil sa se utilizeze supravegherea video in retea (IP). Pentru magazinele mici, este foarte posibil sa se gestioneze echipamente analogice, de exemplu, AHD care sunt mai ieftine si mai usor de instalat si de utilizat.

Referitor la sediile bancilor, de regula, cerintele privind organizarea sistemului de supraveghere video, sunt elaborate de propriul serviciu de securitate. Prin urmare, in banci, poti intalni o varietate de configuratii de sisteme de supraveghere video.

In ultimul timp, sistemele de supraveghere video sunt tot mai frecvent utilizate in apartamente, case particulare, cabane, existand o multime de optiuni.

Anuarul Firmelor de Securitate 2018

AFS 2018_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 30 vizitatori și niciun membru online