Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Metode de protectie impotriva mascarii senzorilor de securitate

Daca un senzor de miscare sau de intruziune este mascat, acesta nu mai poate asigura functia de detectie, iar intregul sistem de securitate este astfel compromis. Exista multe situatii in care senzorii pot fi mascati: lentilele pot fi acoperite, blocate sau pulverizate. Scoaterea din functiune a unui senzor poate avea loc atat cand acesta este armat, cat si atunci cand este dezarmat. Daca are loc atunci cand este dezarmat, este foarte important ca schimbarea sa fie detectata atunci cand senzorul redevine activ.

Ce solutii ofera OPTEX impotriva mascarii?
Toti senzorii OPTEX – de la cei de miscare pentru interior, la detectorii PIR cu raza de detectie lunga sau scurta pentru exterior – folosesc o tehnologie activa in domeniul infrarosu pentru a preveni mascarea. Pe lateralul lentilelor sunt amplasate un transmitator LED IR si un receptor IR orientate frontal, astfel ca daca lentila este acoperita sau pulverizata cu o solutie, raza emisa de transmitator este reflectata inapoi catre receptor si astfel este declansat semnalul anti-mascare.

Alte tehnologii de protectie
O alta metoda impotriva mascarii, care se utilizeaza relativ frecvent, prin implementarea tehnologiei pe baza de microunde. Aceasta solutie prezinta insa riscul ca materialul textil sau cartonul care acopera senzorul sa permita undei sa treaca, fiind astfel ignorate.

Solutia anti-mascare, parte a unui sistem gradat
Tehnologia activa in domeniul infrarosu pe care OPTEX o implementeaza atat in senzorii pentru interior, cat si in cei pentru exterior functioneaza intr-un mod similar cu cea utilizata de detectorii grad 3 si respecta normele EN50131. Detectorii de grad 3 sunt realizati in asa fel incat sa fie foarte greu scosi din functiune de catre o persoana neautorizata, chiar daca acestia ar avea acces la o serie de unelte.

Serii  OPTEX ce folosesc tehnologie impotriva mascarii
Pentru Interior: seria CDX;
Solutii PIR cu raza scurta pentru exterior: seriile FTN, VXI si VXS, seria HX. Produsele din seria BXS (urmeaza a fi lansate in curand);
Solutii PIR REDWALL cu raza lunga pentru exterior: seriile SIP si SIP-IP-BOX.

Ce se intampla in cazul unor schimbari naturale ale mediului inconjurator?
Sa luam spre exemplu senzorii din seria CDX, proiectati pentru o instalare usoara si rapida la nivelul tavanului. Folosind tehnologia AIR (Active InfraRed), acestia pot determina cu precizie mascarea. In plus, ei pot face diferenta dintre o mascare reala si una cauzata de schimbari ale mediului inconjurator, precum depunerile de praf, modificarile de temperatura sau incidenta directa a luminii, cu ajutorul unei solutii de optimizare a sensibilitatii.

Anuarul Firmelor de Securitate 2018

AFS 2018_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 35 vizitatori și niciun membru online