Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

RDIF logo 2016

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 YLI logo 2016

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo

 Ariola sigla

 Scut Novador_logo_bun

 Livco sigla

Valahia sigla

Nera sigla_catalog

 Activ sigla

 

Tunul de ceata PROTECT - Protectia perfecta

In ultimii douazeci de ani, nu s-a inregistrat un progres semnificativ in dezvoltarea sistemelor de securitate. Sistemele de supraveghere video inregistreaza doar infractori sau atacatori care poarta cagule, sepci de baseball sau capisoane. Sistemele de alarmare la efractie alarmeaza local si transmit semnalele de alarma la dispeceratul de monitorizare.
Obiectivele care nu sunt dotate cu tunuri de ceata pot conta doar pe reactia rapida a echipajelor de interventie.

Tunul de ceata este in momentul de fata singura solutie de securitate activa din lume, care asigura protectia
fizica reala a bunurilor si valorilor, inca din primul moment al tentativei de furt sau jaf.

De ce tunul de ceata PROTECTTM ?
Hjørleif Johansen a dezvoltat tunul de ceata in Danemarca. Ideea lui s-a bazat pe faptul ca in cazul in care
infractorii nu pot vedea mai departe de propriul nas, nu isi vor putea finaliza tentativa de furt sau jaf. In anul 2001 a infiintat compania PROTECT A/S pentru dezvoltarea, productia si comercializarea inventiei.

Tunul de ceata este componenta inovatoare si eficienta a sistemelor de alarma la efractie traditionale, care in mai putin de 20 secunde umple spatiile mai mici sau mai mari cu ceata densa. In primul rand intrusul este expus unei reactii neasteptate, in al doilea rand, ceata alba impenetrabila face imposibila orientarea in spatiul protejat. Cu aceste efecte psihice si fizice complexe, ceata impiedica finalizarea cu succes a tentativelor de furt sau jaf.
Prin urmare, tunul de ceata este solutia ideala de protectie impotriva furturilor, jafurilor precum si pentru prevenirea actelor de vandalism din magazine, birouri, banci sau alte institutii financiare, depozite, case de locuit sau de vacanta si din alte obiective care sunt supuse acestor riscuri.
Tunurile de ceata indeplinesc cerintele standardelor nationale si europene precum si a reglementarilor de siguranta aferente (EN 50131-8, REACh). In plus, acestea au castigat o serie de distinctii profesionale si premii de-a lungul anilor.

Avantaje
Tunul de ceata PROTECTTM poate fi integrat cu orice model de sistem de alarma la efractie, impreuna cu care alcatuieste protectia perfecta, inca din primul moment al efractiei. Sistemul de alarma la efractie anunta dispeceratul de monitorizare, iar tunul de ceata asigura protectia fizica efectiva, pana la sosirea echipajului de interventie.
Este eficient prin faptul ca un tun de ceata ofera o protectie continua sapte zile pe saptamana, 24 de ore pe zi, in timp ce consumul este asemanator cu al unui bec de 60W. Un tun de ceata poate functiona pana la 24 de ori cu un singur rezervor de fluid de ceata.
Sistemul filtreaza alarmele false, in acest caz generarea cetii este restrictionata, sistemul se va declansa numai atunci cand toate semnalele de comanda (principala si secundara) sunt activate simultan. De asemenea, semnalul de intrare rezervat sistemului de detectare si alarma la incendiu va bloca generarea de ceata.
Daca rezervorul de fluid lipseste sau nivelul de fluid este prea scazut in rezervor pentru a genera ceata pe perioada de timp setata, sirena interna va suna si afisajul va indica tipul de deranjament. Tunul de ceata este livrat impreuna cu autocolantul de avertizare, care trebuie sa fie afisat la intrarea in spatiul protejat ca un avertisment ca un sistem de securitate cu ceata este instalat in obiectiv.

Tunurile de ceata
Tunurile de ceata PROTECTTM sunt utilizate pentru protectia obiectivelor in peste 50 de tari. Compania produce cinci modele diferite: PROTECT FOQUSTM, PROTECT QUMULUSTM, PROTECT 600iTM, PROTECT 1100iTM, PROTECT 2200iTM. Numerele simbolizeaza cantitatea de ceata generata, in metri cubi, care umple in 60 de secunde spatiul protejat. Cantitatea de ceata generata se poate seta cu ajutorul temporizatorului intern. Sistemul produce ceata dintr-un fluid, amestec special de apa si glicol, care trecut printr-o unitate de incalzire, formeaza asa numita ceata "uscata". Ceata este inofensiva asupra corpului uman, asupra animalelor, mobilierului sau articolelor electronice. Ceata se mentine peste o ora in spatiul protejat, dar in 20 de minute de aerisire, dispare fara urme sau reziduuri. Singurul consumabil din cadrul tunului de ceata este rezervorul de fluid.
Fluidul de ceata se livreaza in rezervoare ambalate in vid, care impiedica evaporarea fluidului si usureaza inlocuirea rezervorului.

ATC sistem Tunuri ceataSolutie de protectie agreata de politie si companiile de asigurari
Tunul de ceata a fost prezentat la numeroase conferinte privind prevenirea criminalitatii. Acesta este agreata de catre politie si companiile de asigurari, fiind considerat un progres in lupta impotriva criminalitatii. Ambele sectoare sunt foarte interesate de oportunitatile create de protectia cu ceata.

Domenii de utilizare
apartamente, case de locuit; case de vacanta, cabane; birouri, sali server; galerii, muzee, sali de expozitii; magazine de instrumente muzicale; magazine de bijuterii, magazine de ceasuri, magazine de articole tehnice; farmacii, cabinete medicale, clinici private; statii de alimentare carburanti; institutii financiar-bancare, ATM-uri; Case de schimb valutar, case de amanet; Magazine non-stop, magazine de tutun si bauturi; Magazine si centre comerciale; Depozite; Containere de constructii; Poligoane de tir, sali de armament, magazine de arme si munitii; Saloane auto; Orice obiectiv unde se afla bunuri cu valoare mare.

Solutia imediata pentru clienti
Sistemul ofera protectie imediata si ca un sistem independent (stand-alone), fara a fi integrat cu sistemul de alarma la efractie. Dupa un eveniment de efractie, ofera protectia necesara obiectivelor, ca o solutie care nu
necesita instalare (Tun de ceata + detector PIR + modul GSM). Tunul de ceata poate fi activat atat prin intermediul telefonului cat si cu ajutorul unui buton de panica. Protectia impotriva efractiei in afara orelor de program este asigurata de detectorul PIR conectat la tunul de ceata.

Intrebari si raspunsuri frecvente

Obiectivul meu este deja dotat cu sistem de alarma la efractie, se recomanda instalarea si a unui tun de ceata? - Da, deoarece timpul mediu necesar pentru jefuirea unei case de locuit este de cca. 3 min., in timp ce in cazul unui magazin acesta este de doar 1-2 minute! Timpul necesar pentru deplasarea echipajului de interventie la obiectivul protejat este de minim 5 min., uzual 10-15 min. daca echipajul nu stationeaza in vecinatatea obiectivului.

Astfel, in majoritatea cazurilor, echipajul de interventie soseste prea tarziu, doar pentru constatarea pierderilor. Daca obiectivul este dotat si cu sistem de securitate cu ceata, acesta in mai putin de 20 secunde va asigura protectia necesara in vederea impiedicarii finalizarii cu succes a tentativei de furt sau jaf.

Cum pot sa scap de ceata? – Cu toate ca ceata este atat de densa incat infractorul nu isi vede nici propria mana, ajung 15-20 de minute pentru aerisirea incaperii, dupa care nu se vor constata nici un fel de depuneri. Ceata nu deterioreaza mobilierul, echipamentele de birotica sau electronice.

Costurile de functionare a sistemului sunt ridicate? Nu, consumul sistemului in starea de veghe este asemanator cu al unui bec de 60 W.

Alarmele false creaza probleme? Nu, sistemul a fost conceput astfel incat cu ajutorul detectorilor suplimentari, activarile datorate alarmelor false sa fie evitate. Tunul de ceata se poate instala si in obiective dotate cu sistem de detectare si alarma la incendiu, deoarece acesta poate deconecta sistemul de incendiu in spatiul protejat. Aceasta este valabila si invers, in cazul unui incendiu, sistemul de detectare si alarma la incendiu poate deconecta tunul de ceata.

Fluidul de ceata imi deterioreaza bunurile? - Institutul Tehnologic Danez a testat fluidul de ceata creat de PROTECTTM pe diverse produse si materiale, pe echipamente electronice, materiale textile, mobilier si l-a gasit complet inofensiv. Testele au fost derulate in laborator respectiv in colaborare cu diversi clienti. Daca aveti retineri sau dispuneti de materiale extrem de sensibile, va ajutam cu placere.

Nu este periculoasa inhalarea cetii? - Nu, ceata nu este toxica, nu este nociva nici inhalarea unei cantitati de ceata cu o concentratie mai ridicata, pe o perioada mai mare de timp. Ceata este asemanatoare celei folosite in teatre si concerte.

ATC SYSTEMS SRL este unic importator si distribuitor autorizat pentru Romania a tunurilor de ceata produse de PROTECTTM.

Tel.: +4 0266 364 069
Fax: +4 0366 814 288
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website: www.protectromania.ro
ing. Dan Belai

Anuarul Firmelor de Securitate 2017

AFS 2017_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 12 vizitatori și niciun membru online