Publicitate | Harta site | Contact

Spy Shop_logo_22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Premium Security_logo_nou

 

 

 

 

Gal Security_logo_portal

 

 

 

 

 

 

 

Eisol logo

 

RDIF logo 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 Power Solutions logo

 

Comunismul democratic sau egalizarea financiara a meseriilor (sau prostitutia muncii)

Acest articol vine in continuarea unui articol scris in anul 2017 (http://www.securitatesiprotectie.ro/articole-securitate/938-principiile-si-practica-afacerilor-de-securitate-privata.html), cand mare parte din activitatea noastra era pe partea securitatii la efractie, acum mare parte a activitatii este pe partea "securitatii vietii".

De aceasta data, de activitatea mea si a colegilor mei poate sa depinda viata unor oameni si nu doar bunurile lor.

Asa cum este si normal ca unele categorii profesionale sa poata iesi la pensie mai repede decat altele (aici nu trebuie sa cadem in capcana "cancan-ului" generata uneori, pe buna dreptate, datorita fugii dupa voturi a conducatorilor nostrii), tot asa mi se pare firesc ca remuneratia muncii pentru unele categorii profesionale sa fie pe masura. Tratam munca referindu-ne la ora normata, dar nu platim responsabilitatea, platim lux-ul, domeniile profesionale la moda, dar de cei care muncesc in domenii de care uneori depinde viata noastra uitam. Ne uitam ca medicii, pompierii, politisti si alte categorii profesionale (de care depinde viata noastra si siguranta de care ne bucuram) au beneficii pe care altii nu le au, dar nu punem la socoteala responsabilitatea lor.

Domeniile de care vorbeam in paragraful anterior sunt cele vizibile si mediatizate (militarizate putem spune), dar ce facem cu domeniile de activitati private de care poate depinde viata noastra ? Stiati ca datorita unei mici erori de executie se pot intampla tragedii chiar si dupa cativa ani de la executie?

Sa vorbim putin si de domeniul securitatii la incendiu. Oare cunoasteti dvs. responsabilitatea unui proiectant de sisteme de detectie incendiu? Dar a unui tehnician de sisteme detectie incendiu? Sunt sigur ca majoritatea vor raspunde ca NU si vor crede ca treaba lor se termina cand se finalizeaza lucrarea. Atat timp cat cladirea exista, responsabilitatea exista.

Putini dintre noi (cand spun noi ma refer la toti cei implicati in activitate: manageri, ingineri, proiectanti, tehnicieni) isi fac munca cu dedicatie si se gandesc ca remuneratia este un rezultat, iar rezultatul vine la final, restul trateaza ceea ce fac cu aceeasi iresponsabilitate cu care le permit clientilor sa trateze aceasta activitate.

Sper ca cei care lucreaza in domeniu sa cugete la cele scrise mai sus, iar daca fac ceea ce fac doar pentru bani, le recomand sa isi schimbe activitatea.

Articol scris de dipl. ing. Adrian Balint, Matrix Security Systems

Anuarul Firmelor de Securitate 2023

AFS 2023_coperta1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 6 vizitatori și niciun membru online