Publicitate | Harta site | Contact

Premium Security_logo_nou

Skut logo

Siemens logo_2017

 

 

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 

 Ippon sigla

 

 

 

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Milestone propune calea catre orase mai sigure

*Pana in anul 2050, 68% din populatia planetei va locui in zone urbane, ceea ce pune presiune pe administrarea infrastructurilor urbane.

Aparitia noilor tehnologii, precum Internet of Things (IoT), solutii de automatizare, inteligenta artificiala (AI) si analiza video avansata determina la nivel international, dar si la nivel national, reconfigurarea infrastructurii oraselor, iar una dintre principalele teme este siguranta cetatenilor.

Studiile arata ca cele mai sigure orase au ca prioritate patru domenii cheie: digitalizarea, sanatatea, infrastructura si securitatea persoanelor. Siguranta oraselor presupune si un plus de flexibilitate prin utilizarea de tehnologie si implementarea infrastructurii adaptate pentru integrarea usoara a viitoarelor tehnologii, ceea ce garanteaza o sustenabilitate mai buna pe termen lung. Pentru cetateni administrarea transparenta este esentiala, iar administratorii oraselor ar trebui sa comunice planurile pe care le au, precum si beneficiile pe care le implica aceste strategii.

Fiecare implementare pentru un oras mai sigur trebuie sa includa o functie de control central, care permite accesarea datelor consolidate si emiterea de alerte in timp real pentru persoanele de decizie, echipele de interventie si alte parti implicate in partea de securitate. Informatiile vizuale si panourile de control faciliteaza prezentarea cuprinzatoare a informatiilor, facand in acest fel posibila luarea rapida a deciziilor.

Beneficiile oraselor sigure

Administratiile oraselor sigure pot proteja cu ajutorul tehnologiei oamenii, securiza perimetrele, raspunde in timp real provocarilor si optimiza serviciile publice.

Cetatenii ar fi primii beneficiari, informatiile culese pot ajuta in protejarea acestora de atacuri teroriste si chiar de a preveni epidemii si dezastre naturale. Cei care trebuie sa actioneze in cazul unor incidente, de la personalul din domeniul sanatatii, politiei sau pompieri, pot fi mai bine informati, iar controlul traficului, managementul deseurilor, asistenta sociala si multe altele pot fi organizate mai eficient. De asemenea, sustenabilitatea poate fi imbunatatita prin eficientizarea costurilor si resurselor alocate.

Spre exemplu, in Helsinki, o initiativa pentru orase sigure a fost proiectata pentru testarea de solutii tehnologice inteligente si „curate” in cadrul regiunii metropolitane, care reduce cu o ora timpul petrecut de fiecare cetatean in trafic si faciliteaza transmiterea online a sedintelor consiliului orasenesc. In paralel, la Barcelona, investitiile in IoT si in infrastructura Wi-Fi a orasului au generat o reducere a cheltuielilor pentru apa estimate la 49.4 milioane €, in paralel cu crearea a 47.000 de noi locuri de munca.

Pe scurt, orasele inteligente au in vedere:
Imbunatatirea sigurantei prin intermediul predictiei, a masurilor preventive ca dispersarea multimilor si descurajarea comportamentului antisocial.
Reducerea costurilor si beneficiile financiare prin imbunatatirea serviciilor si operatiunilor, reducand in acest fel impactul criminalitatii, promovand turismul si noile oportunitati de afaceri si majorand investitiile straine si consumul in retail.
O mai bună perceptie publica pe masura ce oamenii realizeaza ca administratiile lucreaza pentru a le oferi mai multa siguranta si un nivel de viata mai bun.

Scenarii de imbunatatire a sigurantei oraselor

Administratiile oraselor sigure au la dispozitie mai multe optiuni pentru a-si imbunatati nivelul de siguranta in spatiile publice. Printre acestea mentionam:
• Detectia si clasificarea obiectelor;
• Combinarea informatiilor din mai multe camere;
• Detectarea in timp real a comportamentelor neobisnuite;
• Detectarea comportamentului agresiv cu ajutorul inteligentei artificiale;
• Numararea persoanelor si controlul multimilor;
• Inteligenta audio;
• Analiza traficului;
• Solutiile de afisare publica;
• Camerele care pot fi purtate – Body worn;
• Recunoasterea faciala s.a.

Pe de o parte, detectia si clasificare obiectelor poate ajuta la depistarea comportamentelor care pot fi utilizate in managementul deseurilor, mentenanta s.a. Analizarea datelor furnizate de mai multe camere permite administratiei orasului sa monitorizeze deplasarea oamenilor si a vehiculelor pentru o gestionare mai buna a traficului, precum si pentru preventia anumitor riscuri. Detectarea comportamentelor agresive cu ajutorul inteligentei artificiale poate permite interventia rapida prevenind astfel comiterea unor infractiuni.

Tehnologiile de numarare a persoanelor si de control al multimilor pot permite pe termen lung planificarea si mentenanta unor zone ale orasului, iar pe termen scurt preventia unor supra-aglomerari s.a. Fluxurile video pot actiona ca „ochii” din teren ai administratiei orasului, dar pentru o imagine completa, este necesara si o componenta audio.

Va invitam sa va inregistrati la link pentru a descarca ghidul ”Croirea drumului catre orase mai sigure” oferit de Milestone Systems pentru a intelege diferite scenarii de utilizare a tehnologiei pentru imbunatatirea sigurantei cetatenilor, precum si cazuri practice in care tehnologia a ajutat diferite orase sa devina mai sigure.

Pentru a afla care este viitorul tehnologiei video si modul in care comunitatea Milestone isi va asuma un rol principal in acest viitor va invitam sa participati la MIPS 2021, Conferinta anuala a Milestone Systems care va avea loc in zilele de 1 si 2 martie 2021. Participarea este gratuita, iar conferinta va avea loc 100% in format digital.

Anuarul Firmelor de Securitate 2020

AFS 2020_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 16 vizitatori și niciun membru online