Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

 

 

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Claritate, calitatea inalta in audio atunci cand ai cea mai mare nevoie

*Axis Communications explica importanta calitatii audio

Iata un scenariu cunoscut pentru unii dintre noi: Autobuzul catre aeroport nu a sosit, iar tu te uiti din ce in ce mai ingrijorat la ceas. Frustrarea te face sa-ti imaginezi diferite scenarii cand auzi in statia de autobuz un anunt: ”Invitam pasagerii care asteapta autobuzul nr ... [nu poti distinge care]... sa mearga imediat la ... [nu poti intelege unde]... intrucat autobuzul va pleca imediat.

In aceasta situatie, calitatea audio slaba provoaca ingrijorare, inconveniente si te poate convinge sa iei pe viitor un taxi catre aeroport. Cu toate acestea, situatia ar putea fi mult mai grava.

Imagineaza-ti ca locuiesti intr-o zona de coasta, cu risc de inundatii. Exista un sistem de avertizare preventiva, astfel incat, daca nivelul apei creste semnificativ, o alerta de urgenta este emisa in zonele afectate. Alertele audio sunt redate prin difuzoare pentru a oferi instructiuni de urgenta persoanelor in pericol. In acest scenariu, alertele audio greu de inteles nu provoaca pur si simplu inconveniente, ci pot pune viata in pericol. Pentru cei care traiesc cu amenintarea de inundatii, cutremure sau incendii, sunetul de inalta calitate nu este un lux - poate fi o chestiune de viata sau de moarte.

Procesarea semnalului digital – Digital Signal Processing

La Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, intelegem responsabilitatea cu care vine furnizarea de sisteme audio de informare publica. Eficienta sistemelor de informare publica depinde in mare parte de livrarea mesajului dorit catre publicul tinta. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care difuzoarele AXIS sunt echipate cu functii de procesare a semnalului digital DSP (Digital Signal Process). DSP pentru anunturile publice este despre analiza si manipularea sunetului pentru a imbunatati claritatea mesajului. Prin difuzoarele AXIS de retea sunt folosite mai multe tehnici de optimizare a sunetului - cum ar fi optimizarea frecventei, intensitatea sunetului si control dinamic – toate sunt incorporate in difuzoarele proprii pentru a oferi o calitate audio de exceptie in orice mediu.

Danny Smith (foto), principal dezvoltator software la Axis, responsabil pentru audio si calitatea sunetului, explica faptul ca exista multe avantaje de a avea totul ”on the edge”, mai mult decat abordarea clasica.

„In mod traditional, sunt necesare adevarate camere de control pline de aparatura pentru procesare audio, consola de mixare, egalizatoare, compresoare, amplificatoare si multe altele. Cu Axis aceste sarcini se fac prin procesarea sunetului la nivel de edge in difuzoare, astfel incat poti beneficia de un sunet de inalta calitate fara a fi necesara o camera de control. De asemenea este fiabil, deorece semnalul nu trebuie sa treaca prin mai multe echipamente inainte de a ajunge prin difuzor catre public, asa cum era in setup-ul clasic”, a spus Danny Smith, Senior Software Developer la Axis Communications.

„In plus, intregul proces este 100% digital, de la sursa la difuzor, astfel incat semnalul nu este alterat. Fara alterare cauzata de interferente electronice, iar semnalul sonor ramane puternic indiferent cat de lungi sunt cablarile. Semnalul nu devine mai slab la distanta, iar difuzoarele pot fi plasate acolo unde doriti”, a completat Danny Smith.

Tehnologia difuzoarelor ”on the edge” de la Axis

Procesarea ”on the edge” in difuzoarele de retea Axis inseamna ca sunt optimizate la nivel de frecventa, ceea ce inseamna ca fiecare difuzor are aceleasi caracteristici. Drept urmare se pot combina cu usurinta in cadrul aceluiasi sistem, fara a fi necesare configurari sau ajustari manuale, iar sistemul se poate extinde cu usurinta doar prin conectarea mai multor difuzoare.

Danny Smith, Senior Software Developer la Axis Communications, este incantat sa explice mai multe detalii despre unele functii automate incorporate in difuzoarele Axis.

„Controlul dinamic este o functie importanta. Un semnal audio va avea adesea urcusuri si coborasuri in volum, iar aceasta functie le poate echilibra pentru a va asigura ca sunetul este transmis la volumul ideal pentru cei care asculta.

Egalizarea intensitatii este o alta caracteristica inteligenta. Daca aveti un buton „loudness” pe stereo, atunci puteti fi familiarizat cu conceptul de baza. La volume mici, anumite frecvente sunt mai putin perceptibile pentru urechea umana. Egalizarea intensitatii sporeste acele frecvente, astfel incat ascultatorul sa nu piarda nimic. Aceasta se intampla in mod automat prin difuzoarele Axis, ceea ce le face foarte potrivite pentru muzica de fundal din magazine.

„Aplicatia de procesare edge prin difuzoarele noastre face toate acestea posibile”, concluzioneaza Danny, completand: „Pentru utilizatori, asta inseamna ca nu este necesara deplasarea la fata locului pentru a controla calitatea audio, nu exista riscul ca echipamentele sa interfereze cu semnalul audio si difuzoarele nu se vor baza pe o programare gresita a acelora care au o viziune subiectiva asupra sunetului. Axis isi asuma responsabilitatea pentru toate aceste lucruri. Pentru ascultatori, inseamna ca, pur si simplu, anunturile sunt mai usor de inteles!”

Anuarul Firmelor de Securitate 2019

AFS 2019_coperta1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 13 vizitatori și niciun membru online