Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Rottner Security logo

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 Livco sigla

 

 Activ sigla

 

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

IGPR si Federatia Serviciilor de Securitate doresc un cadru legislativ de reglementare modern si flexibil

FSS si IGPR isi propun sa semneze un protocol de colaborare prin care se va crea un cadru de lucru pentru viitoare proiecte comune. Atat reprezentantii IGPR, cat si ai FSS au vorbit despre pregatirea unor instrumente de lucru care sa ofere posibilitatea realizarii eficiente a acestor proiecte.

Cele doua institutii mai au in vedere si promovarea comuna a unui nou proiect de lege a securitatii private care sa raspunda mult mai bine la conditiile actuale si sa contina mecanisme flexibile de adaptare la dinamica schimbarilor din societate. Dezideratul ambelor parti este ca pana la sfarsitul anului 2015 acesta sa fie finalizat.

Evidentiind interesele comune pe care Federatia si instituţia responsabila de domeniu le au in aplicarea consistenta si echilibrata a cadrului de reglementare specific, a fost discutata posibilitatea mentinerii unui program sistematic si regulat de consultari reciproce si actiuni de informare.

Dl Badea (foto) a prezentat strategia de actiune a Federatiei pentru imbunatatirea mediului concurential si de afaceri in domeniul industriei de securitate, precum si pentru perfectionarea cadrului legislativ. Domnia sa a subliniat preocuparea pe care Federatia o are fata de grabirea transpunerii in legislatia nationala a Directivei Europene 24/2014 CE privind achizitiile publice, prin care se elimina criteriul “pretul cel mai mic” in atribuirea de contracte publice.

Astfel, dl Badea a prezentat Manualul CoESS pentru Achizitia de Servicii de Securitate de Calitate si actiunile pe care Federatia le va intreprinde pentru distribuirea si popularizarea manualului in randul beneficiarilor de servicii de securitate, atat din mediul public, cat si din mediul privat.

Toate acestea au fost discutate la sediul IGPR, in cadrul unei intalniri consultative dintre cele doua institutii, ce a avut loc pe 4 decembrie. Din partea IGPR au participat dl Comisar-sef Cornel Ciocoiu, Imputernicit Director al Directiei de Ordine Publica, dl Comisar-sef Aurel Catrinoiu, Comisar-sef Cristian Maierean şi subcomisar George Dumitru. Federatia Serviciilor de Securitate din Romania a fost reprezentata de dl Gabriel Badea, Presedinte, dl Liviu Mateescu si dl Chiriac Lazar.

Dl Comisar-sef Ciocoiu considera util dialogul constant si organizat cu Federatia Serviciilor de Securitate atat la nivel central, dar si in teritoriu, subliniind necesitatea unor agende de probleme concrete care sa fie abordate.

Despre consultarile avute, dl Badea a declarat ca: „Federatia Serviciilor de Securitate va inainta IGPR propuneri pentru initierea unor mecanisme de lucru pentru buna functionare a protocolului dintre cele doua institutii si va da tot suportul pentru elaborarea si promovarea unui nou proiect legislativ in domeniul reglementarii sectorului securitatii private. Acest prim pas facut astazi este foarte important pentru profesionalizarea continua a domeniului securitatii private care va avea o influenta pozitiva si in ceea ce priveste siguranta publica.”

In Romania, cifra de afaceri a industriei de securitate a fost de 643,3 millioane de euro, cu o crestere anuala de aproximativ 2,8%, in perioada 2005-2010. Numarul total al companiilor active in industria securitatii private era de 1.282, cu un numar de 107.000 de agenti. Raportul de forte de securitate relativ la numarul populatiei este de 1 agent la 229 de cetateni romani, comparativ cu cel al fortelor de ordine (politie) care este de 1 la 1050.

Anuarul Firmelor de Securitate 2017

AFS 2017_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 23 vizitatori și niciun membru online