Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

 

 

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Ultimele stiri

Axis lanseaza un nou radar de securitate IP pentru o acoperire extinsa si o prec...
Axis lanseaza un nou radar de securitate IP pentru o acoperire extinsa si o precizie ridicata

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a anuntat lansarea noului radar AXI [ ... ]

Noile camere cu carcase fixe AXIS Q1615 Mk III ofera performante premium si proc...
Noile camere cu carcase fixe AXIS Q1615 Mk III ofera performante premium si procesare pentru supravegherea oraselor

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a lansat camera AXIS Q1615 Mk III,  [ ... ]

Camera AXIS Q6010-E de 360° ofera imagini de ansamblu complete si detalii excel...
Camera AXIS Q6010-E de 360° ofera imagini de ansamblu complete si detalii excelente

Compania Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, anunta disponibilitatea no [ ... ]

Imagini de ansamblu excelente si acoperire detaliata a fiecarui unghi, fara comp...
Imagini de ansamblu excelente si acoperire detaliata a fiecarui unghi, fara compromis

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, anunta lansarea camerei de retea AX [ ... ]

Axis Talk 2020 va indeamna la explorarea noilor cai spre success
Axis Talk 2020 va indeamna la explorarea noilor cai spre success

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, organizeaza evenimentul regional Ax [ ... ]

Compania Axis integreaza solutiile audio in aplicatia de video management AXIS C...
Compania Axis integreaza solutiile audio in aplicatia de video management AXIS Companion

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a anuntat ca va integra gama sa de  [ ... ]

oferte-comerciale

KLAUS MEDIA si portalul www.securitatesiprotectie.ro nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate, acestea revenind in sarcina Angajatorului / Comerciantului.

Pentru publicarea de oferte de angajare sau comerciale, va rugam sa ne contactati la: 0723.66.24.20; 0744.63.98.90 sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

adauga-anunt

Ultimele Interviuri

Legislatia de securitate si sanatate in munca: Ce obligatii avem ca angajatori?

Orice angajator este obligat prin lege sa creeze un climat de munca astfel incat angajatul sa se intoarca acasa de la serviciu la fel de sanatos precum a venit la inceperea programului. Cum va face, insa, acest lucru? Angajatorul se poate descurca singur sau este obligat sa contracteze serviciile unei firme specializate in protectia muncii? Aflati raspunsurile la aceste intrebari si multe alte informatii utile din articolul urmator.

Ce inseamna de fapt securitate si sanatate in munca (protectia muncii in veche varianta din Legea 90/1996)? Conform definitiei din Legea 319/2006, securitatea si sanatatea in munca este “un ansamblul de activitati institutionalizate avand ca scop asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului de munca, apararea vietii, integritatii fizice si psihice, sanatatii lucratorilor si a altor persoane participante la procesul de munca”. Tradus intr-un limbaj mai apropiat noua inseamna ca angajatorul trebuie sa creeze un climat de munca astfel incat angajatul sa se intoarca acasa de la munca la fel de sanatos precum a venit la inceperea programului.

Legea 319/2006 si Hotararea de Guvern 1425/2006 (Normele de aplicare a Legii 319/2006) au ca scop instituirea de masuri pentru promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor. Totodata aceste prevederi stabilesc principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatea lucratorilor, eliminarea factorilor de risc de accidentare, informarea, consultarea, participarea echilibrata potrivit legii, instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor, precum si directiile generale pentru implementarea acestor principii.

Aceste prevederi legale se aplica tuturor sectoarelor de activitate, publice si private, indiferent de numarul de angajati sau de functiile acestora (angajator, lucrator sau reprezentant al lucratorilor).

Ce obligatii avem ca angajator? Foarte multe si foarte variate, printre care cele mai importante fiind urmatoarele:
• Asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor in toate aspectele legate de munca;
• Prevenirea riscurilor profesionale;
• Informarea si instruirea lucratorilor;
• Asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.
Principalele modalitati de implementare a obligatiilor de mai sus sunt:
• evitarea riscurilor;
• evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate si combaterea lor direct la sursa;
• adaptarea muncii la om, in special in ceea ce priveste proiectarea posturilor de munca, alegerea echipamentelor de munca, a metodelor de munca si de productie;
• inlocuirea a ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai putin periculos;
• adoptarea, in mod prioritar, a masurilor de protectie colectiva fata de masurile de protectie individuala;
• furnizarea de instructiuni corespunzatoare lucratorilor.
Pentru a se conforma acestor obligatii un angajator trebuie sa apeleze la un specialist care poate fi un angajat intern cu studii de specialitate (care se numeste lucrator desemnat) sau la o firma specializata in domeniu si care sa detina un certificat de abilitare eliberat de catre Ministerul Muncii impreuna cu Inspectoratele Teritoriale de munca (care se numeste serviciu extern).

Lucratorii desemnati nu trebuie sa fie prejudiciati ca urmare a activitatii lor de protectie si a celei de prevenire a riscurilor profesionale si trebuie sa dispuna de timpul necesar pentru a-si putea indeplini obligatiile ce le revin conform legii. In cazul in care angajatorul apeleaza la serviciile externe, acestea trebuie sa fie informate de catre angajator asupra factorilor cunoscuti ca au efecte sau sunt susceptibili de a avea efecte asupra securitatii si sanatatii lucratorilor si trebuie sa aiba acces la informatiile din cadrul companiei.

In cazul companiilor cu pana la 9 lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, in urmatoarele conditii:
• activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt din cele prevazute in anexa nr.5 (vezi mai jos detalii);
• angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere;
• angajatorul indeplineste cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca sau trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori, sau poate sa apeleze la servicii externe.
In cazul intreprinderilor care au intre 10 si 49 de lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
• activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt din cele prevazute in anexa nr.5 (vezi mai jos detalii);
• riscurile identificate nu pot genera accidente sau boli profesionale cu consecinte grave, ireversibile, respectiv deces sau invaliditate;
• angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere;
• angajatorul indeplineste cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca sau trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori, sau poate sa apeleze la servicii externe.
In cazul intreprinderilor si/sau unitatilor intre 50 si 149 de lucratori, angajatorul trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori sau sa organizeze serviciu intern de prevenire si protectie pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie din cadrul intreprinderii sau, in cazul in care lucratorii desemnati/serviciul intern de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie, angajatorul trebuie sa apeleze la unul sau mai multe servicii externe.

In cazul intreprinderilor si/sau unitatilor care au peste 150 de lucratori, angajatorul trebuie sa organizeze serviciul intern de prevenire si protectie, iar in cazul in care serviciul intern de prevenire si protectie nu are capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie, angajatorul trebuie sa apeleze la unul sau mai multe servicii externe.

Toate aceste prevederi enumerate mai sus trebuie puse in aplicare inca de la infiintarea companiilor, nerespectarea lor ducand la amenzi ce au cuantumul cuprins intre 2000 – 1000 lei.

Anexa 5 amintita in articol se refera la Anexa 5 la la Normele metodologice aprobate prin HG nr. 1425/2006. Activitatile incluse in aceasta anexa sunt:

1. Activitati cu risc potential de expunere la radiatii ionizante.
2. Activitati cu risc potential de expunere la agenti toxici si foarte toxici, in special cele cu risc de expunere la agenti cancerigeni, mutageni si alti agenti care pericliteaza reproducerea.
3. Activitati in care sunt implicate substante periculoase, potrivit prevederilor HG nr. 95/2003 privind controlul activitatilor care prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase.
4. Activitati cu risc de expunere la grupa 3 si 4 de agenti biologici.
5. Activitati de fabricare, manipulare si utilizare de explozivi, inclusiv articole pirotehnice si alte produse care contin materii explozive.
6. Activitati specifice exploatarilor miniere de suprafata si de subteran.
7. Activitati specifice de foraj terestru si de pe platforme maritime.
8. Activitati care se desfasoara sub apa.
9. Activitati in constructii civile, excavatii, lucrari de puturi, terasamente subterane si tuneluri, care implica risc de surpare sau risc de cadere de la inaltime.
10. Activitati in industria metalurgica si activitati de constructii navale.
11. Producerea gazelor comprimate, lichefiate sau dizolvate si utilizarea masiva a acestora.
12. Activitati care produc concentratii ridicate de praf de siliciu.
13. Activitati care implica riscuri electrice la inalta tensiune.
14. Activitati de producere a bauturilor distilate si a substantelor inflamabile.
15. Activitati de paza si protectie.

Ultimele articole

Functia de editare oferita de AXIS Camera Station protejeaza dreptul persoanelor...
Functia de editare oferita de AXIS Camera Station protejeaza dreptul persoanelor la confidentialitate

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, anunta noi avantaje oferite de AXIS [ ... ]

Solutia UR Fog, prezentata de AZiTREND la Expo Shop
Solutia UR Fog, prezentata de AZiTREND la Expo Shop

La recent incheiata expozitie dedicata retailului, Expo Shop, AZiTREND a prezentat mai cu seama solu [ ... ]

UR Fog - solutia optima impotriva hotilor, de la AZiTREND
UR Fog - solutia optima impotriva hotilor, de la AZiTREND

Vin Sarbatorile! Foarte multi dintre noi plecam in aceasta perioada a anului, care este insa cea mai [ ... ]

TRASSIR poate evita accidentele de munca
TRASSIR poate evita accidentele de munca

In terminologia europeana, European Statistics on Accidents at Work (ESAW) defineste accidentele de  [ ... ]

Noii senzori OPTEX WX Shield asigura detectie panoramica la 180 de grade pentru ...
Noii senzori OPTEX WX Shield asigura detectie panoramica la 180 de grade pentru exterior

Compania OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, a lansat seria de senzori WX Sh [ ... ]

Dispecerate video performante cu solutia TRASSIR
Dispecerate video performante cu solutia TRASSIR

Dispeceratul video performant cu solutia TRASSIR are interfata video ergonomica, din care pot fi ges [ ... ]

Anuarul Firmelor de Securitate 2019

AFS 2019_coperta1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 15 vizitatori și niciun membru online