Publicitate | Harta site | Contact

Skut logo

Siemens logo_2017

 

 

Eisol logo

RDIF logo 2016

 

Azitrend logo_2018

 

 

 

 

Matrix logo_2017

 

Hesper logo

Morar sigla

 

Uniforce logo rosu bun

 Ippon sigla

 

 

Power Solutions logo

Roky Randory logo

ATC logo

Protect logo

Sectra logo_2018

 Ariola logo_2018

 Scut Novador_logo_bun

 

 Activ sigla

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Sisteme Control Acces, Pontaj Electronic, Supraveghere Video - RFID Shop

Ultimele stiri

Finalistii OSPA ROMANIA 2019
Finalistii OSPA ROMANIA 2019

Federatia Serviciilor de Securitate are placerea de a anunta finalistii pentru editia 2019 a Premiil [ ... ]

25 ani de parteneriat – Povestea ELKO si Seagate
25 ani de parteneriat – Povestea ELKO si Seagate

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO specializata in distributia unei game largi de echipam [ ... ]

Noua versiune Milestone XProtect 2019 R3: milestone systems introduce suport cen...
Noua versiune Milestone XProtect 2019 R3: milestone systems introduce suport centralizat pentru cautare

Datorita introducerii suportului centralizat pentru cautare in Milestone XProtect Smart Client, util [ ... ]

AXIS Q1798-LE – Camera de supraveghere 4K cu montura Canon
AXIS Q1798-LE – Camera de supraveghere 4K cu montura Canon

Axis Communications anunta lansarea unei camere de retea unice, care combina rezolutia 4K cu un senz [ ... ]

S-a incheiat sesiunea de depunere a proiectelor pentru Trofeele OSPA Romania 201...
S-a incheiat sesiunea de depunere a proiectelor pentru Trofeele OSPA Romania 2019

Sesiunea de depunere a proiectelor pentru Premiile pentru Excelenta Profesionala in Securitatea Priv [ ... ]

Axis Communications va participa la World Expo 2020
Axis Communications va participa la World Expo 2020

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, anunta participarea sa la World Exp [ ... ]

oferte-comerciale

KLAUS MEDIA si portalul www.securitatesiprotectie.ro nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate, acestea revenind in sarcina Angajatorului / Comerciantului.

Pentru publicarea de oferte de angajare sau comerciale, va rugam sa ne contactati la: 0723.66.24.20; 0744.63.98.90 sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

adauga-anunt

Ultimele Interviuri

Legislatia de securitate si sanatate in munca: Ce obligatii avem ca angajatori?

Orice angajator este obligat prin lege sa creeze un climat de munca astfel incat angajatul sa se intoarca acasa de la serviciu la fel de sanatos precum a venit la inceperea programului. Cum va face, insa, acest lucru? Angajatorul se poate descurca singur sau este obligat sa contracteze serviciile unei firme specializate in protectia muncii? Aflati raspunsurile la aceste intrebari si multe alte informatii utile din articolul urmator.

Ce inseamna de fapt securitate si sanatate in munca (protectia muncii in veche varianta din Legea 90/1996)? Conform definitiei din Legea 319/2006, securitatea si sanatatea in munca este “un ansamblul de activitati institutionalizate avand ca scop asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului de munca, apararea vietii, integritatii fizice si psihice, sanatatii lucratorilor si a altor persoane participante la procesul de munca”. Tradus intr-un limbaj mai apropiat noua inseamna ca angajatorul trebuie sa creeze un climat de munca astfel incat angajatul sa se intoarca acasa de la munca la fel de sanatos precum a venit la inceperea programului.

Legea 319/2006 si Hotararea de Guvern 1425/2006 (Normele de aplicare a Legii 319/2006) au ca scop instituirea de masuri pentru promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor. Totodata aceste prevederi stabilesc principii generale referitoare la prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatea lucratorilor, eliminarea factorilor de risc de accidentare, informarea, consultarea, participarea echilibrata potrivit legii, instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor, precum si directiile generale pentru implementarea acestor principii.

Aceste prevederi legale se aplica tuturor sectoarelor de activitate, publice si private, indiferent de numarul de angajati sau de functiile acestora (angajator, lucrator sau reprezentant al lucratorilor).

Ce obligatii avem ca angajator? Foarte multe si foarte variate, printre care cele mai importante fiind urmatoarele:
• Asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor in toate aspectele legate de munca;
• Prevenirea riscurilor profesionale;
• Informarea si instruirea lucratorilor;
• Asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.
Principalele modalitati de implementare a obligatiilor de mai sus sunt:
• evitarea riscurilor;
• evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate si combaterea lor direct la sursa;
• adaptarea muncii la om, in special in ceea ce priveste proiectarea posturilor de munca, alegerea echipamentelor de munca, a metodelor de munca si de productie;
• inlocuirea a ceea ce este periculos cu ceea ce nu este periculos sau cu ceea ce este mai putin periculos;
• adoptarea, in mod prioritar, a masurilor de protectie colectiva fata de masurile de protectie individuala;
• furnizarea de instructiuni corespunzatoare lucratorilor.
Pentru a se conforma acestor obligatii un angajator trebuie sa apeleze la un specialist care poate fi un angajat intern cu studii de specialitate (care se numeste lucrator desemnat) sau la o firma specializata in domeniu si care sa detina un certificat de abilitare eliberat de catre Ministerul Muncii impreuna cu Inspectoratele Teritoriale de munca (care se numeste serviciu extern).

Lucratorii desemnati nu trebuie sa fie prejudiciati ca urmare a activitatii lor de protectie si a celei de prevenire a riscurilor profesionale si trebuie sa dispuna de timpul necesar pentru a-si putea indeplini obligatiile ce le revin conform legii. In cazul in care angajatorul apeleaza la serviciile externe, acestea trebuie sa fie informate de catre angajator asupra factorilor cunoscuti ca au efecte sau sunt susceptibili de a avea efecte asupra securitatii si sanatatii lucratorilor si trebuie sa aiba acces la informatiile din cadrul companiei.

In cazul companiilor cu pana la 9 lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, in urmatoarele conditii:
• activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt din cele prevazute in anexa nr.5 (vezi mai jos detalii);
• angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere;
• angajatorul indeplineste cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca sau trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori, sau poate sa apeleze la servicii externe.
In cazul intreprinderilor care au intre 10 si 49 de lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
• activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt din cele prevazute in anexa nr.5 (vezi mai jos detalii);
• riscurile identificate nu pot genera accidente sau boli profesionale cu consecinte grave, ireversibile, respectiv deces sau invaliditate;
• angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere;
• angajatorul indeplineste cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca sau trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori, sau poate sa apeleze la servicii externe.
In cazul intreprinderilor si/sau unitatilor intre 50 si 149 de lucratori, angajatorul trebuie sa desemneze unul sau mai multi lucratori sau sa organizeze serviciu intern de prevenire si protectie pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie din cadrul intreprinderii sau, in cazul in care lucratorii desemnati/serviciul intern de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie, angajatorul trebuie sa apeleze la unul sau mai multe servicii externe.

In cazul intreprinderilor si/sau unitatilor care au peste 150 de lucratori, angajatorul trebuie sa organizeze serviciul intern de prevenire si protectie, iar in cazul in care serviciul intern de prevenire si protectie nu are capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie, angajatorul trebuie sa apeleze la unul sau mai multe servicii externe.

Toate aceste prevederi enumerate mai sus trebuie puse in aplicare inca de la infiintarea companiilor, nerespectarea lor ducand la amenzi ce au cuantumul cuprins intre 2000 – 1000 lei.

Anexa 5 amintita in articol se refera la Anexa 5 la la Normele metodologice aprobate prin HG nr. 1425/2006. Activitatile incluse in aceasta anexa sunt:

1. Activitati cu risc potential de expunere la radiatii ionizante.
2. Activitati cu risc potential de expunere la agenti toxici si foarte toxici, in special cele cu risc de expunere la agenti cancerigeni, mutageni si alti agenti care pericliteaza reproducerea.
3. Activitati in care sunt implicate substante periculoase, potrivit prevederilor HG nr. 95/2003 privind controlul activitatilor care prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase.
4. Activitati cu risc de expunere la grupa 3 si 4 de agenti biologici.
5. Activitati de fabricare, manipulare si utilizare de explozivi, inclusiv articole pirotehnice si alte produse care contin materii explozive.
6. Activitati specifice exploatarilor miniere de suprafata si de subteran.
7. Activitati specifice de foraj terestru si de pe platforme maritime.
8. Activitati care se desfasoara sub apa.
9. Activitati in constructii civile, excavatii, lucrari de puturi, terasamente subterane si tuneluri, care implica risc de surpare sau risc de cadere de la inaltime.
10. Activitati in industria metalurgica si activitati de constructii navale.
11. Producerea gazelor comprimate, lichefiate sau dizolvate si utilizarea masiva a acestora.
12. Activitati care produc concentratii ridicate de praf de siliciu.
13. Activitati care implica riscuri electrice la inalta tensiune.
14. Activitati de producere a bauturilor distilate si a substantelor inflamabile.
15. Activitati de paza si protectie.

Ultimele articole

TRASSIR poate evita accidentele de munca
TRASSIR poate evita accidentele de munca

In terminologia europeana, European Statistics on Accidents at Work (ESAW) defineste accidentele de  [ ... ]

Solutii integrate pentru marile depozite
Solutii integrate pentru marile depozite

Activitatea in marile depozite necesita sisteme de control si urmarire extrem de performante. Pentru [ ... ]

Dispecerate video performante cu solutia TRASSIR
Dispecerate video performante cu solutia TRASSIR

Dispeceratul video performant cu solutia TRASSIR are interfata video ergonomica, din care pot fi ges [ ... ]

RETAIL SAGA – Episode 8
RETAIL SAGA – Episode 8

Cum se pot reduce unele cheltuieli operationale cu pana la 80% Aplicatia Intelligence Retail pentru [ ... ]

Solutii integrate pentru obiective industriale - dispeceratele video
Solutii integrate pentru obiective industriale - dispeceratele video

In ultimii ani, am vizitat mai multe obiective industriale care erau dotate cu dispecerat video. Mai [ ... ]

RETAIL SAGA – Episode 7
RETAIL SAGA – Episode 7

Solutia ideala pentru diminuarea pierderilor in caz de efractie si a costurilor de asigurare - Siste [ ... ]

Anuarul Firmelor de Securitate 2018

AFS 2018_cop1

Testimoniale

Dan Alistar, director general Alistar Security: “Portalului securitatesiprotectie.ro ii urez mult succes in promovarea industriei, in educarea publicului si in cresterea audientei.”

Valeria Bianu, consultant Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei: "Dorim sa multumim si sa felicitam echipa Klaus Media Press pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne-au sprijinit in proiectul nostru! Speram ca acesta sa prinda viata si, astfel, sa avem ocazia sa colaboram impreuna cu echipa Klaus Media Press si pe mai departe! Felicitari, avem nevoie de profesionisti ca dvs!"

Mariana Morar, director Morar Paza si Protectie: "Anuarul Firmelor de Securitate si portalul www.securitatesiprotectie.ro sunt doua produse media utile si necesare pe piata de securitate privata din Romania"

Abonare la newsletter

Avem 11 vizitatori și niciun membru online